20200723 KleurUniek (310 van 222)

Hoe laat jij zien wie je bent?

Je staat voor je kledingkast en zoekt een outfit voor vandaag. Je hebt een gewone werkdag voor de boeg. Eigenlijk doe je altijd maar wat. Je pakt de kleding waarvan je het idee hebt, dat het wel oké is voor die dag. Of je kiest op basis van hoe jij je die dag voelt.

Maar is dat ook waarin jij het beste tot je recht komt? Waarin jij laat zien wie je werkelijk bent?

Karin ervoer dat het anders kon. Door kleine aanpassingen in haar outfit werd haar uitstraling ineens anders. Ze kreeg een uitstraling die meer paste bij wie ze is en ook bij wat ze wil uitstralen.

Zij werd benaderd door ons vakblad ‘Kleur & Stijl’. Ze kreeg de vraag of ze de ervaring wilde ondergaan wat een kledingadvies voor je kan doen. Ik deel de inhoud van het artikel graag met je, omdat het namelijk heel goed aangeeft dat je er heel trendy en stijlvol uit kunt zien, maar dat wil niet altijd zeggen dat je ook uitstraalt wie je bent en wat je in je hebt.

Wie is Karin?

Karin heeft haar eigen coachpraktijk voor loopbaan coaching  en persoonlijke ontwikkeling.  Ze heeft veel mannen als klanten. In haar werk staat het contact met haar klanten centraal en daarom is een toegankelijke uitstraling voor Karin erg belangrijk.

Welke outfit koos Karin zelf uit?

Karin houdt van sportieve en stoere kleding. Ze is een gedreven, enthousiaste en betrokken vrouw, die graag wil ontwikkelen en zakelijk wil groeien. De outfit die ze heeft uitgekozen geeft haar een krachtige uitstraling, door het zwarte leaderlook vestjas en de donkere panty met laarsjes. Maar als je goed naar haar natuurlijke uitstraling kijkt is deze lichter dan de outfit. Doordat haar haar en haar huid lichter zijn dan de kleding die ze draagt ontstaat er weinig verbinding tussen haar gezicht en de outfit.

Verwisselen van het jasje

Wanneer ze haar zwarte vestjas verwisselt met een groen gebreid vest, wordt de hele outfit minder ‘zwaar’. De lichte ketting draagt daar ook positief aan bij. De uitstraling van Karin wordt daardoor toegankelijker en vriendelijker. Er is meer verbinding met haar uiterlijk door de rulle structuur van het vest, welke linkt naar de golvende beweging in haar haar.

 

Naast de sociale en inlevende kwaliteiten van Karin wil ze ook daadkrachtig en zelfverzekerd overkomen. Door de nieuwe taupe kleurige booties wordt aan de outfit een daadkrachtig, steady element toegevoegd. De lichtere panty matcht daar mooi bij. Hierdoor wordt eveneens de uitstraling van het geheel lichter, waardoor hij meer in harmonie is met haar lichte huid- en haarkleur.

Contrast

Het kleine verschil in donkerte van het  groene vest en de jurk zie je ook in haar natuurlijke kleuren. Het verschil in donkerte van haar huid en haar zijn net zo klein. De donkerte van haar ogen zie je terug in de donkere armband, die is toegevoegd.

Materiaal en kleur

In het werk van Karin is een open, toegankelijke sfeer belangrijk. Wanneer ze zo’n sfeer wil neerzetten is het belangrijk dat ze deze niet alleen in haar werkruimte creëert maar ook in haar persoonlijke uitstraling, zodat ze bij een eerste ontmoeting gelijk een toegankelijke indruk maakt.

Leer of leaderlook heeft een meer afstandelijke uitstraling dan gebreid materiaal. De zwarte vestjas neemt een prominente plaats in in de eerste outfit, waardoor dat het eerste is wat opvalt en zo de afstandelijkheid de overhand heeft.

Dit wordt extra versterkt door de kleur. Zwart schept afstand. In de psychologie achter kleur is de kleur zwart onafhankelijk en op zichzelf staand, terwijl groen een kleur van verbinding is.

De jurk van alcantara heeft eveneens iets stoers. Doordat ze dit materiaal onder het zachte vest draagt, straalt ze daarmee zelfvertrouwen uit (ik sta ergens voor) en heeft ze naar buiten toe door het groene vest een sociale, warme uitstraling.

Slotsom

Met deze nieuwe creatie komt Karin dus vooral warm en toegankelijk over, maar heeft ze tegelijk een zelfverzekerde en daadkrachtige uitstraling. Een mix die in haar coaching met mannen functioneel is en die tegelijk heel goed past bij het innerlijk en uiterlijk van Karin.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ook het verhaal van Marjolein uit het zelfde artikel uit ons vakblad 'Kleur & Stijl' licht ik toe in een volgend artikel. Lees verder.