zomer vakantie

 

nieuwsbrief


 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

logo 1.jpg

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

voor persoonlijke kleur en stijladviezen op maat
tevens bruidsmake-up

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

foto van mijzelf

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

 

 Nanda Otten - Duvekot
Akkerroos 37
3892 XM Zeewolde
036-5220899 / 06-3473 1114

http://www.kleuruniek.nl

Beste lezer,

In de afgelopen periode ben ik veel bezig geweest met een project voor de gemeente Dronten, waarbij langdurig werklozen een traject afleggen, waarbij ze in beweging worden gezet naar werk. Sport is een groot onderdeel van dit project, maar daarnaast krijgen de deelnemers voedingsadviezen, sollicitatietraining en last but nog least ook een persoonlijk kleur- en stijladvies aangeboden. Zoals je zult begrijpen neem ik dat laatste onderdeel voor mijn rekening. Een heel goede investering van de gemeente, als je weet dat 50% van de sollicitaten op basis van de 1e indruk wordt afgewezen en niet op basis van hun competenties. Wanneer je een goede 1e indruk kunt maken door het juiste kleurgebruik in je kleding heb je al een grote stap voor op je concurentie sollicitanten. Dit project draait nu voor de 2e keer en ook dit keer is het weer super mooi om bij te dragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de deelnemers. 

Maar die 1e indruk stopt natuurlijk niet bij solliciteren. Iedereeen heeft daarmee te maken. Op momenten dat het belangrijk voor je is, wil je natuurlijk een goede 1e indruk maken. Zo'n belangrijk moment is bijvoorbeeld wanneer je een presentatie of een pitch moet houden. Alle ogen zijn dan op jou gericht en het zweet kan je dan uitbreken.
Omdat de 1e indruk niet alleen je kleding behelst, maar je houding, stemgebruik en je mimiek ook onderdeel zijn van die 1e indruk houd ik op
10 oktober een trainingsdag, samen met presentatietrainster Tineke Stuifzand van "10-voor-je-dag". Verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over en kun je je  aanmelden.

Verder geef ik een aantal
leuke wetenswaardigheden en vertel ik meer over een visagieopdracht die ik in juni mocht uitvoeren.

Veel leesplezier.

 

Leuke wetenswaardigheden


Wist je dat:

·        voor het produceren van een glimlach heb je slechts 7 spieren nodig, voor een frons maar liefst 42 spieren

·        voor een fotogenieke foto draai je je hoofd een beetje naar rechts, zodat de linkerzijde meer zichtbaar is. Deze kant laat meer emotie zien, waardoor je iets natuurlijker over komt. Leuk om te weten als je deze zomer vakantiefoto's maakt.

·        85% van de vrouwen wel eens een flinke miskoop heeft gedaan

·        2/3 van de mannen geeft aan dat een pak hem zelfvertrouwen geeft

·        91% van de Nederlandse vrouwen houdt rekening met korting op de aanschaf van kleding

·        Laaggeprijsde kleding na 7 of 8 x dragen wordt weggegooid

 

 

Is goedkoop duurkoop?

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Personal Shop Event 3

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

 


De tijd van de uitverkoop is weer aangebroken. Op de zomermarkten kun je heerlijk goedkope bloesjes, rokjes en shirtjes scoren. Uit bovenstaande cijfers blijkt dat wij, vrouwen er gek op zijn; iets kopen voor weinig geld!
Maar vaak is goedkoop ook duurkoop. Een rekenvoorbeeld: een jurk van € 30,00 die je 7x gedragen hebt, kost je per keer: € 4,28
Een jurk van € 99,00, die je in 3 jaar tijd met veel plezier 30 dagen per jaar gedragen hebt, kost je per gedragen keer maar € 1,10. Tel uit je winst.

Daarom deze
tip: koop ook in de uitverkoop alleen kleding, waar je 100% tevreden over bent. Kleding die helemaal aansluit bij jouw lichaamsfiguur, in de juiste kleur, je minpunten camoufleert en je pluspunten accentueert draag je vaker. Je voelt je er goed in en je hebt er daardoor veel meer plezier van. Wanneer je het vaker draagt heb je veel rendement van je goedkope aanschaf.
Laat je je alleen verleiden door de prijs, dan ben je uiteindelijk duur uit.

 

 

Verkiezing van de Flevolandse Zakenvrouw

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Flevolandse Zakenvrouwen

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

 


Op 15 juni jl was de Verkiezing van de Flevolandse Zakenvrouw van 2017. Het netwerk "Flevolandse Zakenvrouwen" organiseert jaarlijks dit evenement om ondernemende vrouwen een boost te geven. 
Vrouwelijke ondernemers kunnen worden voorgedragen in 3 catergoriën: de zelfstandig professional, directeur van MKB en manager. Zij hoeven niet per se lid te zijn van het netwerk, maar ze moeten wel in Flevoland ondernemen. De jury selecteert uit de voorgedragen kandidaten de genomineerden, die kans maken op de titel "Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar". 

De verkiezing is één groot feest, dat dit jaar in de LUX in Zeewolde werd gehouden. Bij zo'n feestelijke gelegenheid hoort natuurlijk ook mooie, professionele make-up. Ik vond het een hele eer toen ik een telefoontje kreeg van de organisatie of ik de visagie voor de genomineerden, de organisatoren en de juryleden op mij wilde nemen! Omdat het in totaal om 14 vrouwen ging, heb ik deze opdracht samen met mijn collega Alice van 't Hof uit Amersfoort uitgevoerd. 's Middags om 15.00 uur begonnen we aan deze leuke uitdaging en om half 8 was iedereen klaar voor het grote feest.

Tijdens het evenement is er een film gemaakt door Business Channel One, waarin alle genomineerden mooi in beeld zijn gebracht.
De video is hier te zien.
 

 

Zonder plankenkoorts jezelf presenteren

 


Moet jij wel eens het podium pakken om jezelf te presenteren? Een presentatie geven, je pitch houden, jezelf presenteren tijdens een netwerkbijeenkomst, een toelichting geven aan een groep collega’s. Stilte om je heen en alle aandacht gaat naar jou toe. Je adrenaline giert door je lichaam. Ze zien je staan! Wat zullen ze ervan vinden? Zal ik het wel goed doen? Heb ik wel de juiste kleuren aan? Zit mijn jurk wel goed? Voldoe ik aan de verwachtingen? 

Flitsen deze gedachten ook door jouw hoofd, als je jezelf moet presenteren? Wil je af van die onzekerheid? Wil je niet langer meer dat je gevoel afhankelijk is van hoe je publiek op jou reageert? Kom dan naar
de trainingsdag op 10 oktober a.s. die ik samen met  Tineke Stuifzand organiseer voor ondernemende vrouwen.  

 

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Tineke en ik 3

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Tineke neemt het deel 'hoe sta je voor de groep' (bijvoorbeeld houding, stemgebruik) voor haar rekening. Mijn onderdeel zal gaan over de uitstraling van je kleding en hoe je daarmee je boodschap kunt ondersteunen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de gelegenheid waarvoor je jezelf moet presenteren is daarbij van belang. Maar natuurlijk ook jouw persoonlijke uiterlijke kenmerken. 
Na de training hoef je je niet meer onzeker te voelen in de kleding die je draagt en je boodschap zal in harmonie zijn met je uitstraling. Je staat met de tips van Tineke zelfverzekerd op het podium. Zo kun je je volledig focussen op je presentatie. Je zult onthouden worden.

Omdat wij het heel belangrijk vinden dat iedereen persoonlijke handreikingen en tips mee krijgt tijdens deze dag is het aantal deelnemers is beperkt. Er kunnen maximaal 12 ondernemende vrouwen mee doen aan deze dag. 

De prijs voor deze trainingsdag is € 257,00 per persoon. Meld je je vóór 1 augustus aan dan betaal je slechts € 197,00 per persoon.
(prijzen zijn exclusief BTW).
Aanmelden kan door middel van het aanmeldformulier

Wij kijken ernaar uit en hebben er al heel veel zin in.
 

 

Zomer reces

Ook al zijn de voorbereidingen voor 10 oktober in volle gang. Toch ga ik nu eerst van een heerlijke vakantie genieten!
Ik wens je een heel fijne zomerperiode toe! Of je nu thuis blijft, in Nederland er op uit gaat of een verre reis gaat maken. Ik hoop dat je een heel fijne tijd zult hebben. 

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

zomer vakantie 1

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

.