sjaals op rij.jpg

 

nieuwsbrief


 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

logo 1.jpg

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

voor persoonlijke kleur en stijladviezen op maat
tevens bruidsmake-up

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

foto van mijzelf

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

 

 Nanda Otten - Duvekot
Akkerroos 37
3892 XM Zeewolde
036-5220899 / 06-3473 1114

http://www.kleuruniek.nl

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

ontmoeting

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Hallo beste lezer,

Januari, een maand met veel ontmoetingen door nieuwjaarsrecepties etc. Zo sprak ik een vrouw tijdens één van de netwerkbijeenkomsten die zei: “jij bent bezig met de buitenkant van de mensen”.  Ik snap dat er op die manier naar mijn vak gekeken wordt. Misschien heb jij die gedachte over een kleur- en stijladvies. Maar ik denk dat het méér is.
In mijn optiek moet je
kleding ook een weerspiegeling zijn van je innerlijk. Om dat nog meer in mijn adviezen tot uitdrukking te laten komen, volg ik momenteel een Masterprogramma “Kleding als Taal”. Het mooie van deze verdieping  vind ik dat alle elementen voor kleding samen komen: je uiterlijk én je innerlijk. Daarnaast ook de gelegenheid waar je heen gaat en waarom je naar die gelegenheid gaat. Hieronder leg ik uit, waarom niet elke outfit past bij elke gelegenheid. Het heeft te maken met de taal van de kleding, of te wel: wat straal je uit? 

In januari is het ook overal uitverkoop. Leuk om te shoppen, omdat alles weinig kost, maar er is ook een andere kant van de medaille. Daar gaat de rubriek
“wist je dat” over. Je leest hoe je juist nu miskopen kunt voorkomen.

Veel leesplezier.
 

 

Wanneer is je kleding stijlvol?


Waarom draag je naar een begrafenis donkere kleding en mag het naar een feest uitbundiger zijn? Waarom is het andersom niet stijlvol? Naast het feit dat kleding stijlvol is als het bij jou persoonlijk past (afhankelijk van je uiterlijk en je lichaamsfiguur) is de gelegenheid kennelijk ook bepalend voor wat passend is en wat niet. Aan de hand van een opdracht die ik moest doen tijdens het Masterprogramma "Kleding als taal" wil ik dat graag uitleggen.
 
De gelegenheid: een productinformatie avond
Tijdens de opdracht moesten we voor onze proefklant, -in mijn geval was dat Elly- een outfit samenstellen voor een door haar gekozen gelegenheid.
Elly coacht een team van business owners binnen Forever Living Products (FLP). Dit is een Multilevel marketingbedrijf van gezond- en schoonheidsproducten. Zij wilde dat ik haar adviseerde welke kleding zij naar een productinformatie avond kan dragen. Dit is een officiële gelegenheid, waar ze haar professionele kwaliteiten wil uitstralen. Naar deze avond mag ze ook altijd een gast meenemen om deze te enthousiasmeren voor de producten van FLP. Naar deze gast wil ze daarom laten zien dat ze toegankelijk en hulpvaardig is.

Eén van Elly’s vragen was: kan ik een lichtblauw (wollig) vest naar deze gelegenheid aan? (zie onderstaande foto).
 

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Elly

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Welke outfit is geschikt? 
De outfit op de linkerfoto is niet geschikt om naar deze officiële gelegenheid te dragen. De combinatie past prachtig bij Elly, maar heeft een vrije tijd uitstraling. Het vest is comfortabel; is van zachte stof. Het heeft geen zakelijke (formele) uitstraling. 

De outfit van de rechter foto is daarentegen wel geschikt voor Elly om naar de productinformatie avond te dragen. Dit komt doordat

·        een colbert een meer zakelijk kledingstuk is als een vest.

·        de kleuren die Elly op de rechter foto draagt donkerder dan op de linker foto.

·        het blauwe bloesje geen dessin heeft en het bloesje dat Elly onder het vest draagt wel.

Toch zie je in de rechter outfit wel dat Elly toegankelijk is. Haar innerlijk om hulpvaardig te zijn en oog te hebben voor de ander, is zichtbaar in de combinatie. Dit komt oa door de watervalhals en het subtiele ruitje in het colbert. Met de prachtige edelsteen aan haar ketting laat ze een sprankelend innerlijk van zichzelf zien.
 

 

 

Wist je dat...

...er in de uitverkoop veel miskopen worden gedaan. Shoppen is extra leuk, omdat alles lekker goedkoop is. Maar de kans dat je in de verleiding komt om toch iets te kopen waar je niet helemaal 100% tevreden over bent is aanwezig.

Daarom geef ik je graag een paar tips om dat te voorkomen.

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

uitverkoop

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

·        Kijk altijd of de maat goed is. Zou je deze maat ook kiezen als alle maten nog te verkrijgen zouden zijn? Een richtlijn voor de goede maat is niet het cijfertje wat achterin het kledingstuk zit. Nee, je moet altijd kijken hoe het kledingstuk bij jou valt. Zitten je schouders op de plaats waar de mouwen zijn ingezet? Kunnen de knopen goed dicht, zonder dat er plooien ontstaan? Ook al draag je het kledingstuk altijd open, het moet in principe goed dicht kunnen. Dan weet je dat je de juiste maat hebt.

 

·        Zoek  in de uitverkoop goede basiskledingstukken. Dat zijn kledingstukken die niet aan de mode onderhevig zijn, zoals bijvoorbeeld een klassieke rok, een pantalon, een mooie bloes of colbert. Deze kledingstukken in een basiskleur (zwart, donker blauw, bruin, grijs, crème) kun je eenvoudig combineren met veel andere kleuren. Duurdere  of luxe merken houden eveneens uitverkoop. Als je even op zoek gaat, betaal je aanzienlijk minder voor een kledingstuk waar je heel lang plezier van hebt.

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

pers waaiers met eigen logo

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

·        Kijk altijd naar de kleuren uit je persoonlijke kleurenpallet. Die kleuren staan jou het allermooiste.  Kom je een aanbieding tegen “2 shirts voor de prijs van 1”, kijk dan of je voor het 2e shirt kan slagen in een kleur uit je waaier, ook al was je daar niet per se naar op zoek. Kies NIET een kleur die het hele seizoen in de mode is geweest, als die kleur niet voorkomt in je persoonlijke pallet. De niet passende modekleur zal in je kast blijven hangen. Terwijl je een kleur uit je waaier wel eenvoudig zult kunnen combineren. Houdt hem bij thuiskomst bij je kledingstukken die je al in je kast hebt hangen en je zult zien dat je zeker een match kunt maken met een basiskleur broek / rok / colbert die je al hebt.  

 

.