sjaals op rij.jpg

 

nieuwsbrief


 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

logo 1.jpg

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

voor persoonlijke kleur en stijladviezen op maat
tevens bruidsmake-up

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

mijn foto

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

 

 Nanda Otten - Duvekot
Akkerroos 37
3892 XM Zeewolde
036-5220899 / 06-3473 1114

http://www.kleuruniek.nl

Beste lezer,

Half januari volgde ik een trainingsdag over vormen van en dessins in kleding. De reden waarom ik meedeed aan deze dag, is dat ik in de praktijk zag dat sommigen heel blij worden van bijvoorbeeld een bloemenprint en een ander deze print nooit zou kopen. Sommige mensen worden alleen maar blij van effen kleding en voor anderen is een ruit het favoriete dessin. Door de Masterclass die ik volgde, ben ik helemaal geïnspireerd en in onderstaand artikel vertel ik je er graag meer over.

En terwijl we ons nog dik inpakken met warme sjaals en handschoenen, veranderen de etalages van de kledingwinkels alweer langzaam in mooie voorjaarskleuren. Maar goed, de modebranche trekt zich niks aan van de buitentemperatuur, en kondigt alvast het voorjaar aan. Ondanks dat het voor je gevoel nog erg vroeg is, word ik er wel vrolijk van. Verderop lees je
tips voor de trendy nude kleuren, ook wel zacht roze en oranje tinten 

Veel leesplezier!

 

Wat zegt een dessin over jou?

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

dessin masterclass 2

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Bij een kleurenanalyse gebruik ik altijd batikdoeken, met meerdere kleuren uit het juiste kleurenpallet, om te laten zien wat deze kleuren met je doen. Het grappige is, dat ik het direct aan iemand kan zien, als zij niet van prints houdt. De klant krijgt dan de kriebels, kijkt minder blij naar haar spiegelbeeld en wordt onrustig.  
Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik weten waar dit vandaan komt. Tijdens de trainingsdag werden mijn vermoedens bevestigt, dat het innerlijk hier een belangrijke rol bij speelt. Naast het feit dat je uiterlijke kenmerken (de lijnen in je gezicht van oa. ogen, neus en mond) bepalend zijn welke vormen mooi bij je staan, bepaald dus het innerlijk of je je ook lekker voelt bij die prints. 

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

gebloemd jasje

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Elke deelnemer moest een favoriet kledingstuk naar deze trainingsdag meenemen. Ik nam dit gebloemde jasje mee, dat je op de foto hiernaast ziet. In het dessin zie je vooral de vloeiende lijnen van de bloemen. Een collega benoemde de innerlijke kwaliteiten, die ze in het patroon verwoord zag (ze wist nog niet dat het van mij was). Ze dacht dat de persoon van wie dit jasje was, goed kan luisteren en dat zij een ander tot zijn recht kan laten komen (en niet de aandacht naar zichzelf trekt). Warme woorden, om blij van te worden. En het treffende is, dat ik deze eigenschappen ook bij mijzelf herken. 

 

Leuk natuurlijk. Maar dat betekent nog niet dat dit jasje ook geschikt is voor elke gelegenheid. Wanneer ik een workshop moet geven over de 1e indruk aan financieel adviseurs in crisistijd en ik wil in deze workshop mijn doorzettingsvermogen laten zien (een andere innerlijke kwaliteit die ik heb), dan is dit jasje niet geschikt. De omstandigheden of de context zorgen er dan voor dat ik een andere kledingkeus moet maken voor die activiteit. Een grijs colbertje zonder print zou in dat geval veel geschikter zijn. 
Al met al een leerzame dag, waarbij ik extra handvatten heb gekregen om mijn adviezen te laten aansluiten bij jouw uiterlijk, jouw innerlijk en de context waarbij je de kleding moet dragen.

Ik ben druk aan de slag gegaan om het geleerde te verwerken in
een workshop over dessins. Het idee is om daarbij sjaals centraal te stellen, omdat deze heel diverse prints hebben. Bovendien is een sjaal een accessoire die je ook kunt dragen, als je niet van dessins in kleding houdt. Heb jij daar interesse in, laat me dat dan weten. Klik hier. Ik informeer je dan vroegtijdig over de datum, zodat je deze workshop niet mist.
 

 

Zin in het voorjaar?

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

voorjaarscollage 2017

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

De eerste voorjaarskleuren die me opvielen in de etalages van kledingwinkels, waren de zachte perzikachtige tinten. Veel vrouwen denken dat deze kleur hen niet staat. Ik hoor vaak zeggen: "het maakt me zo bleek". Perzik is een kleur, die in zijn algemeenheid past bij een lentetype. Maar ik zou geen bedrijf als KLEUR UNIEK hebben, als het niet veel genuanceerder ligt. Want ook buiten lentetypes om zijn er vrouwen, die mooi met deze tinten. Heel veel persoonlijke kleurenwaaiers hebben een kleurkaartje erin wat lijkt op perzik, zacht oranje, koraalroze of oudroze. Dat komt door onze blanke, westerse huid. Wat daarin heel belangrijk is, is dat je de juiste TINT kiest.

 

Hieronder een paar TIPS om uit te vinden welke tint bij jou past:

·         Heb je meer rood,in je wangen, dan heb je grote kans dat een koraalroze tint je mooi staat

·         Heb je meer oranje in je wangen, dan ben je ook mooi met koraalroze, maar kun je ook de meer oranje zalmkleur proberen

·         Heb je weinig rood of oranje in je gezicht, maar doet je huidskleur meer geel aan, dan is een gelige nudetint mooier. Ook kun je eens kijken of oud roze mooi bij je staat. 

·         Heb je een donkere haarkleur, dan wordt een lichte nude kleur al snel te flets. Het is dan mooi om deze kleur te combineren met een donkere kleur, zodat er evenwicht ontstaat met je natuurlijke kleuren.

Bovenstaande zijn richtlijnen. De uitzondering bevestigt uiteraard de regels. Dus het blijft belangrijk om goed te kijken wat een kleur met je doet.
Wil jij zonder twijfel weten welke nude kleur bij jou past, dan is een persoonlijke kleurenanalyse een idee. Met behulp van deze waaier wordt het kiezen van de juiste tint heel eenvoudig. Bel me gerust voor meer informatie: 06-34731114.

 


 

Verzonden met   

Laposta