sjaals op rij.jpg

 

nieuwsbrief


 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

logo 1.jpg

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

voor persoonlijke kleur en stijladviezen op maat
tevens bruidsmake-up

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

mijn foto

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

 

 Nanda Otten - Duvekot
Akkerroos 37
3892 XM Zeewolde
036-5220899 / 06-3473 1114

http://www.kleuruniek.nl

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

PSE met Daniëlle

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Hallo lezer,

Een paar weken geleden hield ik samen met een collega het Personal Shop Event. Net zoals in december was het weer een super leuke werkweek. We hebben veel dames geadviseerd en er zijn heel wat kledingstukken gepast Ervaring uit onder andere dit evenement leert dat een kledingstuk niet altijd goed aansluit bij (bijvoorbeeld) je lichaamsfiguur. Toch kun je het met kleine aanpassingen vaak wel passend maken. Deze soms zo simpele tips geef ik graag aan je door, omdat het voor veel vrouwen een eye-opener was. Voor elke tip geldt: kleine moeite, groot effect!  
 
Veel leesplezier.

 

TIP 1: wisseltruc met knopen

Soms kan een kledingstuk net even mooier bij je staan, als je de knopen van een bloes, vest of colbert vervangt door andere knopen. Ik noem hieronder 2 voorbeelden:
 
Heb je een donkere haarkleur en heb je een lichte huid,dan is het mooi als je dit contrast terug laat komen in je kleding.  Dat wil zeggen dat het mooi is als je lichte en donkere kleuren met elkaar combineert. Wanneer je een leuk jasje of vest tegenkomt met dezelfde kleur knopen als het jasje, kun je de knopen ook vervangen door een andere kleur. Bijvoorbeeld op een zwart vest vervang je de knopen door lichte knopen. Hierdoor ontstaat er contrastverschil in het vest en zal het je nog mooier staan.

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

jasjes

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Of je vervangt op een licht jasje de lichte knopen door donkere. Vooral hierbij is het effect groot als je een donkere haarkleur hebt, omdat lichte kleding je snel flets staat/je bleek maakt.
 
Heb je een lichte haarkleur en een lichte huidskleur, dan is je hele uitstraling licht. Een donker colbertje kun je in dat geval frisser maken, doordat je de donkere knopen vervangen door een lichte kleur knopen.

Deze tip heeft een “let op”. Want door de knopen te vervangen door een andere kleur, worden de knopen de blikvanger van het kledingstuk. Het valt op, de aandacht gaat daar naar toe. Wanneer je een taille hebt is dat geen probleem. Maar als je buik wat dikker is, dan wil je niet dat de aandacht daar naar toe wordt getrokken. Dan kun je, om de aandacht naar boven toe af te leiden, volstaan met het verwisselen van alleen de bovenste twee knopen van je bloes. Bij een colbert is dat wat moeilijker. Dan kun je het contrastverschil makkelijk bereiken door bv een donker jasje met een lichte top eronder te combineren of andersom.

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

gekleurde knopen

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Houd je van een creatieve stijl, dan zou je op de revers van het colbertje wat mooie, bijzondere  knopen bij elkaar kunnen naaien (in afwijkende kleur). Het wordt een eyecatcher, die de aandacht af zal leiden van je buikzone.
 

 

TIP 2: schoudervulling

Eén van de belangrijke punten om te kijken of een kledingstuk mooi past zijn de schouders. Als je aflopende schouders hebt, zit er vaak losse ruimte onder de schoudernaad. Wanneer je daar een kleine schoudervulling in zet, valt het kledingstuk mooier en lijkt het of je een rechtere houding hebt.
Vaak krijg ik de opmerking bij deze tip: "maar schoudervulling is toch helemaal niet meer in de mode?" Dat klopt. Daarom moet je een kleine schoudervulling nemen. Eén die niet opvalt, maar die wel de ruimte onder je schoudernaad opvult en het daardoor lijkt dat je rechtere schouders hebt.
 

 

TIP 3: de taille innemen

Wanneer je een taille hebt en je ziet een top/shirt/jurk met een zijnaad, die recht naar beneden loopt, sluit dit shirt niet aan bij jouw lichaamsfiguur. Doe je de top of jurk aan, dan kan het er vormeloos uitzien. Wanneer je de zijnaad inneemt, wordt de taille zichtbaar bij het dragen en dat maakt dan net het verschil tussen “aardige top” of “die top past echt mooi bij je!”.
Bij een colbert of jurk kun je er ook voor kiezen om in het het midden van het voor en achterpand een coupenaad te naaien. 
 

 

TIP 4: korter maken

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

stijlvoorbeeld

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Soms heb je een bepaalde maat nodig om een broek of bloes dicht te kunnen knopen, maar is het mooier om het kledingstuk wat in te korten. De blouses op bovenstaande foto laat dat duidelijk zien.
Een broek kun je natuurlijk korter maken door middel van een omslag aan de onderkant van de broekspijp. Maar door die omslag lijkt het alsof je kortere benen hebt. En dat wil je juist niet! Want juist omdat je benen kort zijn, zijn je broekspijpen te lang. Dan wil je je benen niet nóg korter laten lijken. Het is daarom mooier om je broek op de juiste lengte te laten maken.
Wat voor de broekspijp geldt, kan je uiteraard ook toepassen op te lange mouwen bij korte armen. Het effect is groot, want een goede pasvorm staat in deze situaties veel vlotter dan een omslag.
 

 

TIP 5: een kleurbadje

Wanneer je een kledingstuk tegenkomt, dat niet de beste kleur voor jou heeft, maar je vindt het model wel heel leuk/mooi, bedenk dan dat er textielverf in de winkel te koop is. Nu zul je een nieuw kledingstuk niet zo snel in een ander kleur verven. Maar als je kleding krijgt en het heeft wel een mooi pasmodel, maar niet de juiste kleur, is dit zeker een optie. Of als je wel eens bij een tweede hands winkel kleding koopt, kun je dit idee ook in je achterhoofd houden.
Zie je daar een kledingstuk met een mooie aansluitende pasvorm voor jou, maar is de kleur niet jouw favoriete kleur, koop  bij een drogist een mooie kleur van textielverf. Let erop dat je de juiste verf voor het weefsel van je kleding kiest, want daar zit verschil in. Er is verf voor katoen, polyester  en verf voor bijvoorbeeld wol of zijde. 
Een kleine investering die voor sommige kledingstukken de moeite waard is. 
 

.