geslaagd

Gecertificeerd

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

certificaat

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Hallo beste lezer,

In voorgaande nieuwsbrieven vertelde ik al dat ik bezig was met een Masterprogramma van Kleding als Taal. Het waren intensieve maanden. Vorige week donderdag deed ik samen met mijn collega examen. Het was een pittige examendag, maar we kregen de bekroning op onze inspanningen. We zijn nu officieel 
Erkend Stijlcategorieën Expert van de opleiding Kleding als Taal. In deze nieuwsbrief vertel ik je graag over de inhoud en de meerwaarde van deze opleiding.

Op 
vrijdag 20 april a.s. geef ik een workshop "welke kleur past bij jouw boodschap?"  Meer informatie daarover lees je verderop.
Om bij het onderwerp "kleur" te blijven  krijg je in de rubriek
"wist je dat ..." kleurrijke TIPS voor het voorjaar.
Last but not least sluit ik af met de data voor het nieuwe
PERSONAL SHOP EVENT.

Veel leesplezier.
 

 

 

De meerwaarde van Kleding als Taal


Als ik trots aan mensen vertel dat ik geslaagd ben en nu "Erkend Stijlcategorieën Expert" ben, dan staren ze me wazig aan. “Eh, gefeliciteerd... maar wat houdt dat in?” Die reactie snap ik maar al te goed, want met het woord “stijlcategorieën” kun je niks.
Wat ik heb geleerd tijdens de opleiding is om voor elke persoon een geschikte en goed doordachte outfit samen te stellen voor elke gelegenheid. Die outfit moet passen bij de gelegenheid én bij de persoon.

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

examen

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Voor het theoretische deel moest ik een complete outfit voor een persoon uitschrijven. De persoon, waar ik een foto en een karakterbeschrijving van kreeg ging als begeleider mee met een bejaardenuitje. Bij het examenformulier lag een kleurenwaaier van de persoon. Ik moest de outfit omschrijven met betrekking tot

·        kleur, (kleuren uit haar kleurenwaaier kiezen), 

·        contrast (licht en donker),

·        de stoffen waar de kledingstukken van gemaakt moesten zijn,

·        het model

·        en ook de accessoires die ze erbij kon dragen.

De outfit moest passen bij  haar uiterlijk. Haar humor en liefde voor gezelligheid moesten zichtbaar zijn. En aan de kleding moest het voor de bejaarden duidelijk zijn dat zij één van de begeleiders was.
 

 

Het grijze gebied

Voor een bejaardenuitje trek je iets anders aan, dan bijvoorbeeld in de politiek. Zo gelden er voor elke gelegenheid ongeschreven regels ten aanzien van kleding. In je vrije tijd draag je geen pak en in de politiek draag je geen versleten spijkerbroek. Dit zijn extreme voorbeelden, die je zelf ook wel aanvoelt. Veel vaker is het een grijs gebied, zoals bij het bejaardenuitje. Of wat doe je aan naar een bedrijfsuitje van je eigen werk of van je partner? 

Soms denk je dat de dresscode duidelijk is, maar ook dan is er een grijs gebied. Een voorbeeld daarvan is de beëdiging van het kabinet.

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

beediging kabinet

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Konden de schoenen van Hugo de Jonge nu wel of niet op het bordes? En trekt de gele jurk niet te veel de aandacht naar zich toe, terwijl de aandacht misschien naar Koning Willem Alexander zou moeten gaan? Dit is waarschijnlijk een 'ver-van-je-bed show'. Jij zult niet 1,2, 3 na hoeven denken over de vraag welke kleding en schoenen je zult aantrekken bij eem beëdiging tot minister. Daarom een voorbeeld dichterbij; feestelijke kleding voor een bruiloft is wel logisch, maar wat is feestelijk en waar voel jij je lekker in? 

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

schoenen Hugo de Jonge

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Het moet niet alleen mooi zijn aan de buitenkant, passend bij het uiterlijke kenmerken, maar ook passen bij het innerlijk. Die schoenen van Hugo de Jonge laten duidelijk een stuk van zijn persoonlijkheid zien, maar past het bij de gelegenheid?
Tijdens de opleiding heb ik leren fine-tunen op dit gebied. Wat mij betreft zet Hugo de Jonge bij deze gelegenheid een te groot statement. Een  genuanceerder detail bijvoorbeeld in zijn stropdat als linkt naar zijn karakteristieke innerlijk was stijlvoller geweest. 
 

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Amanda

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

De kracht van kleur

Voor het praktijkexamen moest ik voor mijn proefklant Amanda een outfit samen stellen voor een door haar gekozen gelegenheid. Op de foto hiernaast zie je haar met een rode top en met een licht blauwe top. Beide combinaties staan mooi bij haar. Maar ze komt met de verschillende tops wel elk op een andere manier over. Met de rode top krijgt ze een krachtigere uitstraling, met de blauwe top komt ze wat meer ingetogen over. Beide passen bij haar. Het ligt maar net aan de gelegenheid of aan de dag wat ze van zichzelf wilt laten zien.

Op mijn website heb ik er ook een blog  aan gewijd. Naast kleur geef ik ook een voorbeeld van wat contrast voor invloed op je uitstraling heeft. Als je deze wilt lezen klik dan hier en kies in de rechterkolom voor "presenteer jezelf optimaal met kleur en contrast". 

 

 

Workshop "welke kleur past bij jouw boodschap?"


Zoals je hierboven ziet is kleur een heel belangrijk aspect aan kleding. Naast het contrast (verschil tussen licht en donker) is kleur het eerste wat je ziet aan iemands outfit. Uit het voorbeeld van Amanda blijkt ook dat je door kleur een bepaalde indruk van iemand krijgt.

Bijna iedereen heeft een lievelingskleur, waarvan er plenty  kledingstukken in kast hangen. En je hebt kleuren die je minder graag draagt. Dat komt onder andere door de psychologie achter kleur. Waarom voel jij je prettig in groen / rood / bruin, etc?

In de workshop
“welke kleur past bij jouw boodschap?” op vrijdag 20 april a.s. ga ik hier meer over delen en krijg je inzicht in hoe jij kleur positief voor jou en je bedrijf kunt laten werken.

Ik ga niet alleen in op kleur in kleding, maar ook op de kleuren in het logo van je bedrijf. Wat straal je ermee uit als je visitekaartje uitdeelt? Past dat bij jou en bij jouw bedrijf?
 

 

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

gekleurde hartjes

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

Tijd: 13.15 – 16.15 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Locatie:  Akkerroos 37 Zeewolde
Prijs: € 47,00 per persoon (excl BTW)

Meer informatie vind je op Facebook. Heb je geen account op Facebook, klik dan hier. Ik stuur je dan per mail meer informatie.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.
 

 

Wist je dat...

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

badkleding

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif


Graag eel ik 3 Wist-je-dat-TIPS
Dit keer gaan ze over het voorjaar/de zomer, omdat het mooie weer er weer aan komt.

·        Met fris blauw of turkoois lijkt je gebruinde huid nog bruiner. Daarom zie je deze kleuren elk jaar weer terug in badkleding.

·        In dunne stoffen lijk je slanker? Deze moet dan wel soepel om je lichaam heen vallen en niet aan je lichaam blijven plakken, want dan lijk je er juist weer dikker in.

·        In het voorjaar zie je veel wit in de winkels hangen. Als je een helder witte top combineert met een gedempt kleurig jasje of vest lijkt deze gedempte kleur helderder/frisser. Ben jij mooi met heldere kleuren, dan kun je door deze combinatie een gedempte kleur naar je “toe trekken”.

 

 

Personal Shop Event


In mei organiseer ik weer het Personal Shop Event. Ik krijg 3 dagen de beschikking over dameskleding, die je kunt komen passen en desgewenst direct uit voorraad kunt kopen. De volgende nieuwsbrief vertel ik je er uitgebreid over. Bij deze geef ik alvast de data door:

dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 mei

Locatie: Kaap Flevo in Zeewolde
 
Meer informatie volgt dus in mijn volgende nieuwsbrief en verder via Social Media.
Je kunt al wel contact met me opnemen om een afspraak op één van deze dagen in te plannen, waarbij je 1 op 1 met mij kunt shoppen.
 

 

.