Blog - voorjaarskleuren

Leuk, nieuwe voorjaarskleuren, maar welke passen bij mij?

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

kledingwinkel

https://res.laposta.nl/assets/spacer.gif

 


Weet jij welke voorjaarskleuren laten zien wie jij bent?

Ondanks dat het buiten vriest, zie je in de winkel al steeds meer de voorjaarscollectie verschijnen. Een nieuw seizoen betekent ook altijd nieuwe kleuren van kleding. Welke van deze kleuren passen bij je uiterlijk en reflecteren tegelijk jouw innerlijk? Oftewel hoe laat jij in je kleding zien wie jij werkelijk bent?
 

 

Basiskleuren

Veel vrouwen kiezen voor bepaalde kleuren, omdat ze niet goed weten welke andere kleuren nog meer bij hen passen. Een nieuw seizoen kan dan lastig zijn. Want bij tijd en wijle heb je wel eens wat nieuws nodig. Donker blauw, zwart, grijs en wit zijn altijd wel verkrijgbaar, welk seizoen het ook is. We noemen dit basiskleuren, omdat ze niet veel aandacht trekken. Ze vallen min of meer weg als je ze combineert met andere kleuren. Dit zorgt er ook voor dat ze makkelijk te combineren zijn. Veel andere kleuren staan prima bij zwart, grijs of wit. Daarom komen deze kleuren in elke kledingkast wel voor. Maar veel vrouwen blijven hangen in deze kleuren. Omdat ze niet weten welke (duidelijke) kleuren hen mooi staan, durven ze geen andere kleuren te dragen. Dat is zo oneindig jammer. Want juist in kleur kun je laten zien wie je bent. 

                Alleen zwart??
Zo ontmoette ik laatst een vrouw die dacht dat ze alleen maar zwart kon dragen. Ze trok wel eens een andere kleur aan, maar werd daar dan nooit blij van. Het deed niks met haar. Toen ik haar analyseerde bleek dat ze altijd naar de verkeerde tinten pakte. De kleuren die ze mooi vond waren zachte kleuren: heel licht blauw, lila, zacht roze. Deze maakten haar flets, ze werd er niet mooier van. Toen ik haar echter van haar lievelingskleuren een fellere variant voorhield, was ze verrast van wat het met haar deed. Wat een mooie vrouw zat daar voor de spiegel. Ze was totaal onderste boven. Met paars zag ze een creatieve, intuïtieve vrouw, met kobalt blauw een ambitieuze leider, met magenta een liefdevolle, maar tegelijk krachtige vrouw. Zoveel facetten had ze nog niet eerder van zichzelf gezien.

 

 

Zichtbaar zijn

Niet dat ze vond dat alle kleuren bij haar als persoon paste, maar ze zag wel dat ze veel beter tot haar recht kwam. Dat ze meer gezien zou worden. Tegelijk is dat uiteraard ook eng. Want als je felle kleuren draagt val je ook op. Maar wat is erop tegen als je je positief onderscheid. Als je gesprekspartner kan zien wat jij positief in je mars hebt. Wie jij van top tot teen bent.

                       
Jij als unieke persoon
Begrijp me niet verkeerd. Ik propagandeer niet dat iedereen maar felle, opvallende kleuren moet dragen. Want als deze niet bij jouw uiterlijke en/of innerlijke kenmerken passen, doe je jezelf daar geen recht mee. Wat ik beoog te zeggen is dat jij als unieke persoon gezien mag worden. En dat doe je eerder met kleur dan met de basiskleuren. Je laat iets van je persoonlijkheid zien, wanneer jij kleur draagt. 
 

 

 

Wat past bij mij?

Soms is het een zoektocht welke tinten wel en niet bij je passen. Een kleurenanalyse kan daarbij helpen, net als bij de betreffende vrouw. Het uitgangspunt zijn dan je uiterlijke kenmerken. Met welke kleuren komen jouw huid- haar- en oogkleur het beste tot zijn recht. Als je dat weet groeit je zelfvertrouwen en durf je te kiezen voor kleuren die echt bij je passen.
Zo kan de betreffende vrouw het komende seizoen naar harte lust kleur gaan dragen. Dit voorjaar spatten de kleuren er namelijk van af (tomaatrood, fel geel, magenta etc). Daar zitten zeker tinten bij, waarvan ze nu weet dat ze bij haar passen. 
 

 

Je innerlijk ook zichtbaar

Misschien weet jij ook welke kleuren bij je uiterlijk passen. Maar weet je ook hoe je je innerlijke kwaliteiten zichtbaar kunt maken in je kleding? Met welke kleuren onderstreep je jouw drijfveren en werkwijze?

Wil je hier inzicht in krijgen, zodat zowel de buiten-, als de binnenkant kloppen met jouw kleding? Reageer dan via een persoonlijk bericht aan mij.